Gedeon napja van. | 2024.03.28

Bűnügy-erőszak Újabb gyanúsítottat hallgattak ki a migránsnak vélt szegedi férfi bántalmazása ügyében

2015-10-21 08:02:44

 

Újabb gyanúsítottat hallgatott ki a Szegedi Nyomozó Ügyészség a migránsnak vélt szegedi férfi júliusi bántalmazása miatt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

    Szanka Ferenc közölte, a megalapozott gyanú szerint a tiszaszigeti férfi július 18-án este Szegeden, a régi híd lejárójánál bekapcsolódott a börtönőrként szolgálatot teljesítő gyanúsított társa és a sértettek közötti dulakodásba, a szintén börtönőrként dolgozó másik ismerősével együtt.
    A bizonyítékok szerint a - polgári foglalkozású - férfi társaival együtt a migránsnak vélt kubai származású, de egyébként magyar állampolgár sértettet testszerte bántalmazta.
    A Szegedi Nyomozó Ügyészség kedden gyanúsítottként hallgatta ki a férfit csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított vallomást tett, a bűnösségét nem ismerte el.
    Az ügyben eddig három gyanúsítottat hallgattak ki: az elkövetéskor börtönőrként dolgozó - jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő - egyik férfit, akit csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettével gyanúsít az ügyészség, valamint az elkövetéskor szintén börtönőrként szolgálatot teljesítő terheltet és tiszaszigeti ismerősüket - tudatta a csoportvezető ügyész.