Gedeon napja van. | 2024.03.28

Pályázatot hirdettek hulladékgazdálkodási szemléletformálásra

2015-10-20 17:04:15

A hazai hulladékgazdálkodással kapcsolatos lakossági szemléletformálásra, a környezettudatos gondolkodás erősítésére pályázatot hirdetett az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

    A rendelkezésre álló keretösszeg bruttó 200 millió forint, amelyre a forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2015. november 20-án éjfélig lehet pályázatot benyújtani. Az elbírálás a hiánytalan dokumentáció elektronikus úton történő beérkezésének sorrendjében történik.
    A minimálisan igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege bruttó 2 millió, a maximálisan kérhető támogatás bruttó 5 millió forint.
    A kiíró tájékoztatása szerint a pályázat keretében megvalósítható a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésével, a hulladékok keletkezésének megelőzésével és a hulladékká vált anyagok újrahasznosításával, illetve újrahasználatával kapcsolatos projekt.
    Pályázhatnak önkormányzatok, civil szervezetek - egyesületek, alapítványok -, gazdasági társaságok, köznevelési intézmények - óvodák, általános és középiskolák, szakképző intézmények, kollégiumok - és felsőoktatási intézmények, valamint egyházak, vagy ezek társulásai.