Auguszta napja van. | 2024.03.29

Vasárnapi pihenőnap - Fidesz: a szocialisták csak magukat nem képesek hibáztatni

2015-10-20 17:02:27

 A Fidesz szerint felháborító, hogy a szocialisták az elhibázott beadványuk miatt képesek a Kúriát és mindenki mást vádolni, csak magukat nem. 

    A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Lukács Zoltán MSZP-s politikus keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, jogi nonszensz a Kúria keddi döntése a párt vasárnapi zárva tartással kapcsolatos népszavazási kezdeményezéséről. A szocialisták szerint a Kúria politikai döntést hajtott végre.
    A Fidesz szerint viszont az idő igazolta, hogy a vasárnapi pihenőnap bevezetése körüli "politikai hisztériakeltés" megalapozatlan volt. Közölték továbbá, hogy a kereskedelmi forgalom és a kereskedelemben foglalkoztatottak száma is nőtt, a független kisboltok, a családi vállalkozások erősödnek, a kiskereskedelemben dolgozó alkalmazottak pedig vasárnap pihenni tudnak.
    A Kúria eljárási okok miatt utasította el a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntésével kapcsolatos felülvizsgálati kérelmet az MSZP vasárnapi boltzárral kapcsolatos népszavazási kezdeményezése ügyében.