Auguszta napja van. | 2024.03.29

Őrizetbe vette a sorozatrablót a BRFK

2015-10-20 04:57:14

Négy rablást követett el egy férfi hétfőn Budapesten, több alkalommal késsel fenyegette a sértetteket; a Budapesti Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette a gyanúsítottat, elszámoltatása folyamatban van - olvasható a police.hu honlapon.

 

    A tájékoztatás szerint K. Károly budapesti lakos, október 19-én 11 óra 15 perc körül a XIV. kerületben, a Thököly út és a Hungária körút kereszteződésében késsel megfenyegetett egy sértettet, majd mobiltelefonját ellopva ismeretlen helyre távozott.
    Ezt követően, 12 óra 30 perc körül - szintén a XIV. kerületben, a Bosnyák téren - beszélgetést kezdeményezett két másik sértettel, akiktől színlelt indokkal elkérte mobiltelefonjaikat. A sértettek az elkövetőnél egy fegyvert vagy annak utánzatát látták, ezért engedelmeskedtek neki.
    Az ismeretlen elkövető 13 óra 45 perckor a X. kerületben, a Kőbányai úton található egyik gyorsétteremben két gyermekkorú sértettel a mosdóba ment, ahol elkérte a mobiltelefonjaikat, majd távozott a helyszínről - írták a police.hu oldalon.
    A gyanúsított megalapozottan gyanúsítható egy negyedik rablással is, amelyet 21 óra 40 perc körül a XIII. kerületben, a Papp Károly utcában található benzinkúton követett el. A gyanú szerint az ott dolgozó alkalmazottakat egy késsel megfenyegette, majd a kasszában lévő pénzt ellopva elmenekült a helyszínről.
    A 29 éves férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztályának és a Bűnügyi Bevetési Osztályának nyomozói 23 óra 20 perckor elfogták és előállították - olvasható a police.hu honlapon.