Gedeon napja van. | 2024.03.28

Illegális bevándorlás - Fidesz: egyre többen osztják az EU-ban a magyar álláspontot

2015-10-18 09:42:02

 

A Fidesz szerint az Európai Unió legutóbbi csúcstalálkozóján kiderült, hogy egyre többen támogatják a magyar álláspontot, de az unió legfőbb döntéshozói továbbra is tétlenkednek.

 

    Hollik István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a visegrádi országok összefogtak, álláspontjuk szerint az uniónak egységesnek kell mutatkoznia és meg kell védenie a schengeni határokat, az intézkedéseket pedig fontossági sorrend szerint rangsorolni. Ebben első helyen szerepel a közös határok védelme - mondta a képviselő.
    Közölte továbbá, hogy a visegrádi országok támogatják Magyarországot, mert nagy nyomás helyezkedik rá a migrációs helyzetben. Ezzel szemben az unió legfőbb döntéshozói a legutóbbi csúcstalálkozón a legfontosabb kérdésekben megint nem tudtak döntést hozni, nem határoztak a török-görög határ lezárásáról és a közös határellenőrzésről sem, e helyett "látszatintézkedésekkel", így a kvótarendszerrel vannak elfoglalva.
    Hollik István hangsúlyozta, hogy vannak, akik ideológiai alapon, vagy pártpolitikai érdekek mentén támadják a V4-ek megállapodását. Példaként Ausztriát és Horvátországot említette a képviselő.