Kristóf, Jakab napja van. | 2024.07.25

NMHH: sikeres záróvizsgát tettek a Net-Coach-program ösztöndíjas hallgatói

2024-06-15 19:22:00

A nyártól Net-Coach-ok segítik az NMHH céljait; június 15-én sikeres záróvizsgát tettek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola közös kezdeményezésével indult Újmédia Pedagógia ösztöndíjas felnőttképzési program hallgatói - közölte az NMHH vasárnap az MTI-vel.

A médiahatóság azt írta, a Net-Coach-programban a magyar pedagógusokkal összefogva olyan tudásközösséget építenek, amely segít az iskoláknak és a családoknak megérteni az újmédia világát és sikeresen megküzdeni a digitális élet kihívásaival.

A képzésen a hallgatók az online tér kihívásaival és a digitális tudatossággal kapcsolatos tanácsadói, tartalomfejlesztői és konfliktuskezelői gyakorlatot szereztek, amellyel segíthetik majd a fiatalok, az iskolai közösségek, illetve a szülök digitális médiaértését - tette hozzá az NMHH.

Beszámoltak arról, hogy az okleveleket Gloviczki Zoltán, a főiskola rektora adta át, és elmondta: a most végzett szakemberek a Net-Coach-közösség tagjaként előadásokat, tanácsadást és nyilvános médiaszereplést is vállalnak majd, így segítve a pedagógusokat, a szülőket és a fiatalokat abban, hogy jobban tudják kezelni az online világ kockázatait, az okoseszközök és a digitális világ nyújtotta lehetőségeket.

Ez az egyetlen felnőttképzés Magyarországon, amely a köznevelésben dolgozó tanároknak tanácsadói tudást ad a fiatalok és a családok digitális médiaértésének és online egészségének támogatására - emelte ki a rektor.
A hallgatók nevében Biróné Szabó Brigitta köszönetét fejezte ki a képzés minden szervezőjének, lebonyolítójának és az oktatóknak.

A kurzus tapasztalatainak kiértékelése és összegzése után, október végén indul a második évfolyam, a programra szeptembertől lehet majd jelentkezni az Apor Vilmos Katolikus Főiskola weboldalán - tudatta közleményében az NMHH.