Kristóf, Jakab napja van. | 2024.07.25

Ingyenes startup dizájntábort szervez a Kék Bolygó Alapítvány

2024-06-15 08:37:00

A fenntarthatósági témák, a dizájn és a startupok világa iránt érdeklődő középiskolások jelentkezését várják június 26-ig a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány (KBKA) és a HelloWood Junior ingyenes táborába - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Pályázni a KBKA honlapján - https://kekbolygoalapitvany.hu/vallalkozasfejlesztes/start-up-taborok/hello-planet/ - található jelentkezési lap kitöltésével és a "Mit változtatnál a környezeteden, mit csinálnál másképp, hogy csökkentsd az emberiség ökológiai lábnyomát?" témában, akár mobiltelefonnal elkészített 1 perces rövidfilmmel lehet. A pályázat lényege a tartalom és az ötletesség.

A legjobb 60 jelentkező ingyenes részvételt nyer az idei Hello Planet startup dizájntáborba, amelyet Nagykovácsiban rendeznek augusztus 5. és 10. között.

Az öt nap alatt a diákok kipróbálhatják magukat különböző művészeti ágakban, beleértve a grafikát, videót, fotót, forma- és textiltervezést.

A gyerekek előadásokon vehetnek részt, munkájukat mentorok segítik majd.
Korábbi tapasztalatok alapján egy ilyen tábor megalapozta a gyerekek továbbtanulását és később akár egy startup vállalkozás megalapítását - olvasható a közleményben.