Tibor napja van. | 2024.04.14

Márton Áron Zarándoklás Csíksomlyóra

2024-04-03 15:32:00

Márton Áron Zarándoklás. A Máriaút Egyesület 40 napos Zarándoklata Csíksomlyóra - 1000 km Máriához a nemzetért.

Idén is útra kelnek azok az elhivatott zarándokok, akik 40 nap alatt Budapestről Csíksomlyóra gyalogolnak, hogy ott részt vegyenek a magyarság egyik legmeghatározóbb eseményén, a csíksomlyói búcsún.

A 40 napos zarándoklat egy komoly fizikai kihívás, hiszen napi 25-30 kilométert kell megtenniük a résztvevőknek minden nap. Közös szándékként az utat felajánlják azért, hogy Magyarország újra keresztény legyen, mert akkor van jövője.

A komoly fizikai terhelés mellett lelkileg is fel kell készülnie a résztvevőknek. Szabó Tamás a Máriaút elnöke elmondta:
A közösségi zarándoklásban az a szép, hogy kipróbálódik és megmérettetik alkalmazkodó képességünk, mások megértésének készsége, alázatunk, kitartásunk és szerénységünk.

Éppen ezért, lelki szempontból érdemes elvégezni a cursillo tanfolyamot azoknak, akik egy ilyen hosszú zarándokútra készülnek. Az út a cél. Az út ajándék a Lélektől. Bármi lesz, az Úr kezéből adottnak érdemes elfogadni és mindenért köszönetet mondani az Úrnak.

A zarándokok április 9-én, reggel 7 órakor indulnak a Szent Anna kápolnától és május 18-án érkeznek Csíksomlyóba. A zarándokok több kisebb nagyobb települést is érintenek az út során.

"Végig megy előttünk a zarándokkereszt. Mi egy keresztalja leszünk, ahogy a székelyek mondják. Keresztünkön szalagok lesznek, amit a helyiek küldenek a Szűzanyához. Útközben imaszándékokat is elfogadunk azoktól, akikkel találkozunk, s azt elvisszük a Szűzanyához, odaérve pedig mindent elmondunk Neki, amit ránk bíztak." - tette hozzá Szabó Tamás, aki az út első felében vezeti a zarándoklatot.