Tibor napja van. | 2024.04.14

A MÁV-Volán csoport tájékoztató weboldalt indított az új tarifarendszerről

2024-02-21 12:42:00

A MÁV-Volán csoport tájékoztató weboldalt indított a www.ujtarifa.hu  címen az új bérlet- és kedvezményrendszerről, a 24 órás napijegyekől, a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásáról - közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.

Felidézték, hogy március 1-jén indul a magyar helyközi közlekedés új tarifarendszere, amely 3,5-4 millió ember számára teszi olcsóbbá, egyszerűbbé és hozzáférhetőbbé a közösségi közlekedést Magyarországon, havonként akár több tízezer forintos megtakarítást eredményezve a családoknak.

A tájékoztató oldal külön részt szentel az új tarifarendszer alapját képező vármegye- és országbérletek felhasználási körének bővülésének, az új, 24 órás napijegyeknek, az egyszerűbbé váló kedvezményeknek, a korábbinál több utast megillető díjmentes utazási lehetőségeknek, valamint a Budapest és agglomerációjának változó közösségi közlekedésnek - ismertették a közleményben.

Az oldal egyik leglátogatottabb menüpontja várhatóan a Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) lesz, amelyet a szerkesztők folyamatosan frissítenek és bővítenek az utasok által feltett újabb kérdésekkel - írták a közleményben.