Kristóf, Jakab napja van. | 2024.07.25

Tiltakozik a ferihegyi repülőtér megvásárlása miatt a Mi Hazánk

2023-09-19 12:01:00

Pártja tiltakozását fejezte ki a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér állami kézbe vételének időzítése és tervezett módja miatt keddi budapesti sajtótájékoztatóján Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, frakcióvezetője.

A politikus arról beszélt: helyeslik, hogy nemzeti hatáskörtbe kerüljön a nagy közműszolgáltatók mellett a légikikötő is, ám a jelenlegi gazdasági helyzetben 1500 milliárd forintnyi közpénzt semmiféleképpen sem erre, hanem gazdaságifejlesztésre, a magyar dolgozók, vállalkozások terheinek csökkentésére, például az élelmiszerek áfájának mérséklésére kellene költeni.

Hozzátette: információik szerint egy olyan globális nagyvállalat lenne a befektetésben a magyar állam partnere, amely mögött a világ legnagyobb, amerikai vagyonkezelő cége, a Blackrock áll. Szavai szerint a cég "elképesztő, a magyar gazdaság és a magyar büdzsé számára szinte felfoghatatlanul hatalmas összeget kezel világszerte", és napjainkban "intenzíven vásárolja fel" Ukrajnát.

Toroczkai László aggasztónak nevezte, hogy értesüléseik szerint az 50-50 százalékos tulajdoni hányad mellett a külföldi befektetőé lennének az irányítási jogok, így "nem fogunk majd belelátni a menedzsment munkájába".