Angéla napja van. | 2023.05.31

Europol: gyermekek szexuális kizsákmányolásának hat áldozatát azonosították az interneten

2023-05-26 16:44:00

Gyermekpornográfia és kiskorúak szexuális kizsákmányolásának hat áldozatát, köztük egy alig párnapos csecsemőt azonosítottak, egy elkövetőt pedig előállítottak egy nemzetközi internetes nyomozás eredményeként - tájékoztatott az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezete, az Europol pénteken.

------------------------------------------------------------------------------------------HÍRDETÉS

A közlemény szerint huszonhét ország illetékes hatóságainak bevonásával végzett online nyomozás eredményeként feltárt, a szexuális kizsákmányolás hat gyermek áldozatát sikerült megmenteni a folytatódó bántalmazástól.

Közölték: május 8. és 19. között több mint 30 szakember dolgozott az Europol központjában, hogy azonosítsák a gyermekek szexuális zaklatását és kizsákmányolását ábrázoló, interneten fellelhető anyagok áldozatait és az elkövetőket. Az átfésült weboldalak között több mint 460 ilyen tartalmú kép- és videofájlt találtak, némelyiken az abuzált gyermek néhánynapos volt.

Ezenkívül további 236 esetben azonosították a gyermekek szexuális zaklatását ábrázoló anyagok származási országát, ezek estében nemzeti szinten folyik a nyomozás a további áldozatok azonosítása érdekében - tájékoztattak.

A műveletben Ausztrália, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Ciprus, Csehország, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Dánia, Finnország, Franciaország, Georgia (Grúzia), Görögország, Horvátország, Írország, Kanada, Kolumbia, Lettország, Litvánia, Magyarország, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország illetékes hatóságai vettek részt.Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
12:01
- Novák Katalin meglátogatta a kórházban a Koszovóban megsérült magyar katonákat
11:39
- Elfogták az Iszlám Állam több feltételezett támogatóját Németországban
11:19
- Vádat emeltek egy férfi ellen, akinek kötelességszegése felesége halálát okozta
10:55
- Darvasi László az Artisjus Irodalmi Nagydíjasa
10:30
- Czomba Sándor: több mint hatmilliárd forintból indul vállalkozóvá válást elősegítő program
10:02
- Életfogytiglant kapott a bozótvágó késsel ismerősére támadó férfi
09:27
- KSH: az ipari termelői árak áprilisban az egy évvel korábbihoz képest 15,9 százalékkal növekedtek
09:03
- Három embert gyanúsítanak egy szegedi férfi halálra verésével
08:24
- Egy fára akasztotta fel magát egy fiú Tiszaújvárosban az Örösi úton - megmentették a rendőrök
07:59
- Ezrek keresnek fel egy Missouri állambeli kisvárost, ahol teljesen megőrződve exhumáltak egy évekkel ezelőtt eltemetett apácát
MTI hírfelhasználó