Gedeon napja van. | 2024.03.28

Pénteken kezdődik a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál

2023-03-29 14:55:00

Április 3. és május 5. között rendezik meg a Békéscsabai Tavaszi Fesztivált - hangzott el a rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján.

Forczek Győző fesztiváligazgató elmondta, hogy a Csabagyöngye Kulturális Központ (CSAKK) épületében 23 rendezvény lesz egy hónap alatt, de a fesztivált kilenc másik kulturális intézménnyel közösen szervezik, így a teljes programkínálat meghaladja a negyvenet.

A fesztivál a 10. születésnapját idén ünneplő kulturális központ több mint kétórás gálájával kezdődik, amelyen fellép mások mellett a Csabai Színistúdió, a Csaba Big Band, Miklósa Erika, az Ismerős Arcok és a Calandrella Kamarakórus.

A programok sorát a Nox április 16-i koncertje és a Virsky Ukrán Állami Népi Együttes április 26-i fellépése is színesíti.

A fesztiválon fellép Kovács András Péter humorista és a L'art pour L'Art; a Szentedrei Vajda Lajos Stúdió fotótárlattal lesz jelen; koncertet ad a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar, a Bartók Kórus és a Filharmónia Budapest Jazz Orchestra is.

A fesztiválon fellép mások mellett az Intim Torna Illegál, április 6-8. között megrendezik a 26. Országos Aranysarkatyús és Aranygyöngyös Szólótáncfesztivált; a színházi előadások között pedig szerepel az Anyatigrisek című musical vagy a Féling Színház Félálmaink című produkciója.
A fesztivált május 5-én az Illúzió Mestereinek showműsora zárja - mondta Forczek Győző.

A társszervezők közül a Meseházban egyebek mellett jazzkoncerteket rendeznek; a Munkácsy Emlékházban egy hétvégén az 1852-ben valóban megtörtént betyártámadást elevenítik fel; a Békés Megyei Könyvtárban pedig Lackfi János költővel lesz találkozó.

A részletes programkínálat hétfőtől lesz elérhető a www.csabagyongye.com oldalon.