Gedeon napja van. | 2024.03.28

Időjárás-jelentés

2023-01-28 17:51:04

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
----------------------------
Az Azori-szigetek térségében anticiklon helyezkedik el, amely benyúlik kontinensünk fölé is, és hatással van Nagy-Britannia és a Balti-tenger térségének időjárására is. Ezen a területen általában alacsonyszintű rétegfelhőzet borítja az eget, amelyből jelentéktelen mennyiségű csapadékról érkezik jelentés.

A magasnyomás északi részén változékonyabb az idő, erőteljes a nyugati áramlás, ebből főként a Skandináv-hegységben fordul elő havazás, a norvég tengerparton eső.
Ugyancsak több a felhő és a csapadék a magasnyomás déli peremén Közép- és Délkelet-Európában, ahol főként havazás, a Földközi-tengerhez közel lévő helyeken eső a jellemző.
Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább a fent említett anticiklon alakítja, a legtöbb helyen csökken a felhőzet, de helyenként marad az erősen felhős ég.

Várható időjárás vasárnap éjfélig:
----------------------------------
Szombaton borult lesz az ég, és elszórtan várható hószállingózás, kisebb havazás. Éjszaka észak felől csökken a felhőzet, de a Dunántúlon és középen sok marad a felhő.

Vasárnap nyugaton csökken, a középső és keleti országrészben átmenetileg erősen megnövekszik az alacsonyszintű felhőzet, majd estefelé észak felől frontális, vastagabb felhőtakaró húzódik ránk. Számottevő csapadék nem valószínű.
Az északi, északkeleti szél több helyen lesz élénk, a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben erős.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és 0 fok között, a fagyzugos északkeleti tájakon néhol -5 fok alatt alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 0, +5 fok között valószínű.