Mária napja van. | 2022.08.15 | MNB középárfolyam:

Tizenegy lengyel zarándok halt meg Horvátországban buszbalesetben - frissítés (videó)

2022-08-06 10:51:25

A hatóság vélekedése szerint, elaludhatott annak a lengyel busznak a vezetője, amely súlyos balesetet szenvedett szombat hajnalban az A4-es autópályán Jarek Bisaški és Podvorec között.

Az első hírek szerint a buszon utazók közül tizenegyen meghaltak, és sokan megsebesültek, amikor a busz az árokba hajtott. Az autóbusz Magyarországról érkezett, és Zágráb irányába haladt. 

Horváth belügyminiszter: 12 halott, legalább 40 sebesült

Lesodródott az autópályáról, majd a falnak ütközött egy busz szombaton hajnalban Horvátországban, a balesetben tizenkét ember meghalt és legalább negyvenen megsérültek - közölte Davor Bozinovic horvát belügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Az eset a Zágrábtól a magyar határig vezető sztrádán történt az észak horvátországi Varasd (Varazdin) közelében, a Brenznicki Hum és Komin közti autópálya-szakaszon. Amíg a tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoztak, leállították a forgalmat az autópályán, jelenleg egy sávban lehet közlekedni.

A belügyminiszter elmondta: a busz lengyel rendszámmal közlekedett, Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Medugorjebe. A buszon nem voltak gyerekek. A sérülteket a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították - tette hozzá. (MTI)

 

Forrás: 24SATA