Vilhelmina napja van. | 2021.09.19 | MNB középárfolyam:

Kilenc év fegyházra ítéltek egy férfit, mert rátámadt zárkatársára

2021-09-15 14:29:59

Kilenc év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy férfit, aki a börtöncellában kitört verekedésben majdnem megölte zárkatársát - közölte a Budapest Környéki Törvényszék szerdán az MTI-vel. Az ítélet nem jogerős.

    A bíróság közleményében azt írta, a vádlott 2018 első felében a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben töltötte szabadságvesztés büntetését, tizedmagával egy zárkában. Egyik cellatársa, a sértett megtudta, hogy a vádlott - fegyelmi vétséget elkövetve - felvitt magával egy fűrészlapot, és felszólította, hogy tüntesse el.
    A vádlott ezt zokon vette, ezért amikor egy harmadik rab is felelősségre vonta, dulakodni kezdett vele, de a sértett szétválasztotta őket. A vádlott ekkor a fiókjából elővette a büntetés-végrehajtási intézetben rendszeresített, általa korábban kiélezett kést, és a harmadik férfi irányába vágott vele, ám a közbelépő sértettet találta el. A vádlott azzal a felkiáltással, hogy "hullazsákba teszlek mindkettőtöket!", még kétszer a sértett felé vágott, eltalálva a fülét és a nyakát. A sértett kicsavarta a kést a vádlott kezéből, majd segítséget kértek a felügyelőktől.
    A bíróság szerdán a vádlottat emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek, és ezért - mint visszaesőt - kilenc év fegyházbüntetésre ítélte, emellett elrendelte a Miskolci Járásbíróság által 2015-ben jogerősen kiszabott másfél év börtönbüntetésének végrehajtását is.
    Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott felmentésért fellebbezett. Az ügyész és a védő három nap gondolkodási időt kért.