Tamás napja van. | 2021.03.07 | MNB középárfolyam:

"Gyurcsányné" továbbra is "átvágja" a szavazóit

2021-02-23 16:31:29

A Fidesz azzal vádolja a Dobrev Klárát, a Demokratikus Koalíció EP-képviselőjét, hogy "átvágja" a szavazóit a közös európai minimálbérrel kapcsolatban.

    "Gyurcsányné továbbra is átvágja szavazóit, közös európai minimálbérről beszél, miközben már Brüsszelből is cáfolták állításait" - reagált keddi közleményében a Fidesz arra, hogy Dobrev Klára bejelentette: az Európai Szakszervezeti Szövetség kampányt indított annak érdekében, hogy minél több ország minél hamarabb nyilvánítsa ki az európai minimálbér-szabályozás szükségességét.
    A Fidesz közleményében hangsúlyozta: a baloldal, amikor hatalmon volt, nem becsülte a dolgozókat, több mint 200 ezer munkahelyet szüntetett meg és elvett a munkavállalóktól egyhavi bért. "Egyedül Gyurcsány és a baloldal csinált Magyarországon tömeges munkanélküliséget és gazdasági visszaesést" - tették hozzá.
    A közlemény szerint a Fidesz-KDNP a baloldaltól eltérően más utat választott: növekvő pályára állította a gazdaságot, így harmadára csökkent a munkanélküliség, a gazdaság-újraindítási akcióterv pedig segít abban, hogy ezeket az eredményeket a járvány okozta válság ellenére is megőrizzék.