Auguszta napja van. | 2024.03.29

Őrizetben a sajókazai támadók

2021-02-23 11:45:00

Kétszer is betörtek egy mozgásában korlátozott idős férfi sajókazai házába azok a támadók, akiket elfogásuk után a rendőrök őrizetbe vettek.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljártást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 45 éves és egy 37 éves sajókazai férfival szemben. A gyanúsítottak 2021. február 19-én, a koraesti órákban a tulajdonos tiltakozása ellenére behatoltak egy sajókazai házba. A két férfi azonnal értékek után kutatott, s mivel nem találtak semmit, bántalmazták a mozgásában korlátozott 67 éves férfit, aki félelmében átadta a zsebében lévő, alig több mint 1000 forintot.

A bejelentést követően a rendőrök azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat. A támadók továbbá - a februári esethez hasonló módon - január végén is rátámadtak a 67 éves férfire, és akkor közel 30 ezer forintot raboltak el a sértettől.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság az őrizetbe gyanúsítottakkal szemben előterjesztést tett letartóztatásuk ügyészi indítványozására.