Emma napja van. | 2024.04.19

Operatív törzs: a gyöngyösi kórház vizsgálja Hiesz György jogosulatlan beoltását

2021-01-27 14:30:00

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház főigazgatója saját hatáskörben vizsgálatot rendelt el azért, mert Hiesz György, a város polgármestere jogosulatlanul jutott koronavírus elleni védőoltáshoz a kórházban - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szerdai online sajtótájékoztatón.

    A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt kedden 135 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök - mondta Kiss Róbert alezredes.
    Hozzátette: a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta 21 656 rendőri fellépés történt szabálytalan maszkviselés miatt.
    A maszkviseléssel kapcsolatos keddi intézkedések közül 112 a tízezernél több lakosú települések önkormányzati rendeleteiben meghatározott kötelezettségek be nem tartása miatt történt: 29 embert figyelmeztettek, 37 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki és 46 szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök.
    Szabálytalan maszkviselés miatt tömegközlekedési eszközökön és a megállókban 10, üzletekben, bevásárlóközpontok területén 13 ember ellen intézkedtek kedden.
    A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 788 rendőri intézkedésre volt szükség. Ebből 204 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 584-ben pedig az üzletek korlátozott nyitvatartására vagy a vendéglátóhelyeken való tartózkodásra vonatkozó szabályokat nem tartották be.
    Közölte: kedden a kijárási tilalommal kapcsolatos szabályok megsértése miatt 343 ember ellen intézkedtek a rendőrök. A november 4-étől hatályos kijárási korlátozás, majd az azt november 11-étől felváltó kijárási tilalom idején már 30 202 esetben kellett fellépniük szabályszegőkkel szemben - mondta.
    Kedden is ellenőrizték a Magyarország területén személyforgalomban átutazókat, a tranzitszabályokat megsértők ellen 71 esetben léptek fel. Az átutazókat szeptember óta ellenőrzik, a szabályokat be nem tartókkal szemben eddig 10 470-szer intézkedtek.
    A hatósági házi karanténban lévőket kedden 8125 esetben ellenőrizték személyesen a rendőrök és 2525 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el, ezzel jelenleg 17 834-en vannak hatósági házi karanténban. Közülük 1734-en vállalták, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze, betartják-e a karanténszabályokat - ismertette az alezredes.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó