Emma napja van. | 2024.04.19

Hidvéghi Balázst választotta az EPP az Europol ellenőrzését végző parlamenti csoportba

2021-01-27 12:01:00

Az Európai Néppárt Hidvéghi Balázst, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjét delegálta a Bűnüldözési Együttműködés Európai Uniós Ügynöksége (Europol) ellenőrzésért felelős, közös parlamenti ellenőrző csoportba - közölte kedden a képviselő irodája.

    A politikus nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy részt vehet a csoport munkájában, hiszen, mint fogalmazott, az Europol tevékenysége a biztonságos Európa megteremtését szolgálja.
    "Egy olyan intézményről van szó, amelynek megfelelő működése minden európai polgár érdeke. Elengedhetetlen ezért, hogy a megfelelő támogatáshoz alapos ellenőrzés is társuljon, és hogy az ügynökség a munkáját a vonatkozó jogszabályok mentén és jogi keretek között folytassa" - írta Hidvéghi Balázs.
    Az Europol politikai ellenőrzését a nemzeti parlamentek az Európai Parlamenttel együtt végzik egy közös ellenőrző csoporton keresztül. Az ellenőrzés az Europol által folytatott tevékenységekre terjed ki, beleértve azok alapvető jogokra gyakorolt hatását is.
    Az ügynökség az uniós rendőri együttműködés legfontosabb intézménye, amely segíti a tagállami bűnüldöző hatóságok együttműködését a súlyos bűncselekmények, a szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelemben. Feladata a tagállamok bűnüldöző hatóságainak támogatása, amelyet elsősorban adatgyűjtéssel, elemzésekkel, információcserével és a koordináció eszközeivel végez.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó