Gedeon napja van. | 2024.03.28

Viszlát 1-es busz - A miskolci tömegközlekedést is "rendbeszedték" Veres Pálék?

2021-01-26 22:40:46

"- Minket a város azzal bízott meg, hogy tegyük rendbe és állítsuk fejlődő pályára Miskolcot: ami jól megy azt folytassuk, ami nem ment jól, azt szedjük rendbe, és csináljuk jól - nyilatkozta egy piár cikkben a házisajtónak tavaly júniusban Veres Pál miskolci polgármester."

Azóta sok víz folyt le a Sajón. Miskolc a Velünk a Város Kasszája frakció rendrakásának esett áldozatul. Konkrétan, mint napra tett fagylalt olvadozik, és már nem sok idő kell hozzá, hogy teljesen elolvadjon. Mit jelenthet ez a valóságban? Romokban heverő működésképtelen várost. 

Rekordot döntött Veres háta mögött visszakúszott baloldali szakértelem. Míg 2010 előtt évtizedekbe telt Miskolc leamortizálása, addig 2019 után röpke 15,5 hónap alatt sikerült azokat az állapotokat elérni.

A "veresi szedjük rendbe és csináljuk jól javítás" a tömegközlekedést is elérte. Az eredmény katasztrofális. Járatcsökkentések, jegyárak emelése, és most a 70 éve működő 1-es buszjárat megszüntetésének réme lebeg az amúgy is kaotikus helyi közlekedéstől szenvedő miskolci polgárok feje felett.

Természetesen nem lehet komolyan gondolni, hogy a városi közlekedési vállalat legfőbb irányítótestületébe (FEB) ültett elvtársak - Bartha György (MSZP), Badány Lajos (Jobbik), Prokaj Tamás (Momentum) és Tompa Sándor (DK) - képesek lennének az érdemi szakmai támogatásra. A végeredmény önmagáért beszél.

Ha Veres Pál és Velünk a Város Kasszája frakció ilyen ütemben folytatja Miskolc fejlődő pályára állítását, az általuk vélt "rossz" folyamatok megjavítását, nem sok idő múlva már nem lesz amit mekkeleki alapossággal javítgassanak. Viszlát 1-es busz! A miskolciak meg járhatnak gyalog.

A Fidesz-KDNP képviselőcsoport aláírás gyűjtését kezdeményei az 1-es buszjárat megmentése érdekében. (Itt olvashat róla.)

(Fotó forrása: Velünk a Város facebook oldala)