Emma napja van. | 2024.04.19

Drága autókkal érkeztek Miskolcon az Alma utcába a kormányt ekézni

2021-01-25 23:48:34

A múlt pénteken Varga László (MSZP) országgyűlési képviselő, Simon Gábor Velünk a Város Kasszája frakció vezetője, a Miskolc Holdingot kézben tartó elvtárs, és Bazin Levente Velünk a Város Kasszája frakció tagja, közösen tartott sajtótájékoztatót Miskolcon az Alma utcában. Egy olyan helyszínen, ahol időnként a lakók térdig érő sárban kénytelenek járni.

A kormány ekézése miatt nem kellett volna az Isten háta mögötti városszéli dűlőre kikocsizni, hogy Miskolc "sanyarú helyzetét" szemléltessék. Drága, luxus autókkal érkező, költségtérítésben részesülő, milliókat kereső, Miskolcért csak szavakban tevő három baloldali politikus elmegy a magára hagyott város peremére, ahol az infrastrukturális szolgáltatások csak minimálisan, vagy egyáltalán nem érhetők el. Simon Gábornak illett volna emlékezni a 2010 előtti  borzalmas állapotokra, és arra, hogy elvtársaival úgy hatvan évre visszamenőleg, nagyívben és vastagon tettek az Alma utcára és környékére.

Varga szerint az ellenzéki városok nem kapnak annyi pénzt, mint a fideszes vezetésű városok. Mondjuk ez távolról sem igaz, mert a szocialista országgyűlési képviselő szemérmesen elfelejtette megemlíteni azt a potom tízmilliárd forintot, amelyet a megyeszékhely a Diósgyőri Vár továbbépítésére fordíthat. Továbbá nem említette a tapolcai fürdő üzemeltetésének támogatására megítélt 700 millió forintot sem, vagy a működésre kapott tízmilliókat.

Az import elvtársakat és a baloldali haverokat nem kevés pénzért foglalkoztató Miskolc Holding teljhatalmú ura, Simon Gábor is pénzt akart a kormánytól. Miskolc kritikus úthálózatáról szónokolt, és a 200 km szilárd útburkolattal el nem látott utakat is az előző városvezetés nyakába akarta varrni. - A kormány az iparűzési adó kompenzálási döntés halogatásával azt veszélyezteti, hogy az ilyen utcák nemhogy szilárd burkolatot nem tudnak kapni, de még a kátyúzásukra, javításukra sem lesz pénz - összegzett a frakcióvezető. Simon mondandója az elengedett iparűzési adó felének, és az ingyenes parkolás miatt kiesett bevétel megszerzéséről szólt. 

Hiába az elvtársak emlékezete nagyon rövid. Amikor a felelősség kérdése felmerül, még számolni sem tudnak. 1945-től napjainkig eltelt 75 év. Ebből a baloldal, a diktatúrát is beleszámolva, 60 éve uralja Miskolcot. Épp elég idejük lett volna az Alma utcához hasonló dűlők szilárd aszfaltozására. 

Polgári vezetése a városnak három cikluson keresztül volt, és szerencse, hogy volt, mert mára már Miskolc egy harmadik világbeli városra hasonlítana. 

Bazin Levente egy "freeszfe"maszkban magyarázta választóinak, miért nem sikerült az elmúlt 14 hónapban egy fűszálat sem keresztbe tenni a körzetében. Szomorú, hogy a háromnegyed évszázada elhanyagolt terület csak azért jutott eszébe a Velünk a Város Kasszája frakciónak, hogy minél több pénzt próbáljon kicsikarni a kormánytól, és a miskolci polgárokból. Eszük ágában sincs saját magukon és a baloldali haverokon spórolni.

A (tragi)komédia és a szánalom határait súrolják a miskolci baloldal sajtótájékoztatói. Péntek délelőttönként rendszeres visszatérő programjuk a helyi Fidesz és a kormány ekézése. Nyáron Bartha Sok Pénzért Igazgatói Koordinátor Ingyenebéd Vége György  volt a Velünk a Város Kasszája frakció ügyeletes szóvivője. A miskolci polgárok adójából havonta egymillió körüli közpénzt markoló vén komcsi, szívhez szólóan tudott beszélni a Kádár-rendszerben szocializálódott, idős európai demokraták nyelvén. Egyetlen-egy választójában nem merül fel, hogy a fenébe kereshet Gyuri ennyi pénzt, amikor azt állítja Miskolc "csődben van"?

Barthának időnként Gyurcsány miskolci helytartója, Hegedűs Andrea is besegített, aki a városi legenda, és a DK jósnői szerint, 2022-ben Varga László (MSZP) országgyűlési képviselő választókerületében lesz az összeborulás jelöltje. Informátorunk szerint Vargának jó képet kell vágni Hegedűs Andrea jelöltségéhez, mert így van arra esélye, hogy Gyurcsány pátszövetségében labdába rúgjon, még ha más pályán is kell fociznia. Úgy tudni, Miskolc másik körzetében indulhat, ha Fletó is áldását adja rá.

A baloldalon beszélnek mindenféle demokratikus előválasztásokról, bár kétlem, hogy ismernék a demokrácia valódi jelentését. Nagyban mernék fogadni arra, hogy az ismert Varga László (MSZP) országgyűlési képviselő körzetében az előválasztást, az ismeretlen Hegedűs Andrea jelentős előnnyel fogja megnyerni.

Ott tartottunk, hogy Bartha Sok Pénzért Igazgatói Koordinátor Ingyenebéd Vége György, és Gyurcsány helytartója Hegedűs Andrea, nem válthatta be a szóvivői elvárásokat, ezért Bazin Levente váltotta őket ezen a poszton. A politikai kabarét imádók szerint, a Bazin-fióka szóvivői teljesítménye a nagy leleplező Bartha igazgatói koordinátor meséit is alulmúlta. A rossz nyelvek szerint, Levi egy nagy autóval suhanva próbál tekintélyt szerezni magának. Azt is suttogják, hogy az ifjukommunistának a nagy és drága autóra, "Miskolc felszabadítása" után sikerült szert tenni. Hiába a hat állást betöltő Rokker Zsóti állatkerti szóvivővel keményen megdolgoznak a miskolciak pénzéért.

Miskolci legyen a talpán, aki követni tudja a Velünk a Város Kasszája frakció költségvetési számait. Amikor a városvezetés részéről valaki költségvetési ügyben megszólal, a szakállas vicc jut az ember eszébe. „- Mennyi? -36! -Mi 36? - Mi mennyi?” Vagy úgy nőtt, hogy csökkent! A legemlékezetesebb a múlt évvégi kommunikációs zavar, amikor a polgármester nyilatkozata ütötte a Holdingot vezető import elvtárs nyilatkozatát.

A miskolci baloldal bűvészkedése a számokkal nagy sikerű, önálló cirkuszi mutatványként is megállná a helyét. Egy biztos, az általuk „lyukasnak” mondott városi kasszában mindig találnak egy kis aprót a saját, vagy a baloldali cimborák dotálására. A miskolci polgárok és a kisvállalkozók pedig örömmel fizessék be a különféle sarcokat. Örömmel tennék a kormány rendelete ellenében is - állítják baloldali városvezetők.

(Címlapfotó forrása: miskolc.hu, mszp.hu)



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó