Gedeon napja van. | 2024.03.28

Oktatási Hivatal: péntek éjfélig adhatók be az iskolakezdés halasztásáról szóló kérelmek

2021-01-15 14:50:00

Péntek éjfélig nyújthatók be a tankötelezettség kezdő időpontjának halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről szóló kérelmek az Oktatási Hivatalhoz (OH).

    A hivatal MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az érintett szülők vagy gyámok az Ügyfélkapun hitelesítve elektronikusan, vagy kinyomtatva, postán is eljuttathatják a kérelmeket a hivatalnak.
    Ajánlják az OH honlapján (https://ohtan.oh.gov.hu/) elérhető űrlap használatát, amelyen valamennyi, a kérelmezéshez szükséges adat kitölthető.
    A szülő bármilyen indok alapján vélelmezheti, hogy gyermeke számára az iskola megkezdése még nem indokolt - közölték, jelezve: a  kérelemhez bármilyen lényegesnek tartott dokumentumot mellékelhet. A szükséges adatokról és csatolandó dokumentumokról bővebb tájékoztatás olvasható az OH honlapján: https://www.oktatas.hu/kozneveles/tankotelezettseg/tankotelezettseg_halasztasa
    Az OH tájékoztatása szerint január 15-én 10 óráig 14 334 kérelem érkezett, a beérkező dokumentumok feldolgozása folyamatos. A szülők legnagyobb része eddig szakmailag megalapozott, hiánytalan kérelmet nyújtott be.