Gedeon napja van. | 2024.03.28

Üzemanyagtolvajok ellen emeltek vádat Veszprémben

2020-12-04 11:50:00

Vádat emeltek három férfi ellen üzletszerűen elkövetett lopás miatt Veszprémben, mert több mint 650 ezer forintnyi üzemanyagot loptak benzinkutakról.

    A Veszprém Megyei Főügyészség pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az ügy fő vádlottja egy 27 éves férfi, akinek egy 25 és egy 30 éves társa is volt, előbbi nyolc, utóbbi három alkalommal vett részt a bűncselekmények elkövetésében.
    A 27 éves férfi 2018 augusztusától 2019 januárjáig huszonhat, az ország különböző pontjain lévő - budapesti, fóti, érdi, százhalombattai, diósdi, székesfehérvári, balatonakarattyai, győri, győrújbaráti, az M3-as autópályán Polgárnál álló, valamint nagyvázsonyi - benzinkutakról távozott úgy, hogy az általa vagy az ott tankolt üzemanyagért nem fizetett.
    A vádlottak sokszor kannákba is tankolták a dieselt vagy benzint - tették hozzá.
    Mindhárom elkövető volt már büntetve, a 30 éves férfit alig két hónappal az első üzemanyaglopása előtt ítélték végrehajtandó börtönbüntetésre más jellegű bűncselekmények miatt.
    A Veszprémi Járási Ügyészség mindhárom férfire végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságon - közölték.