Barbara, Borbála napja van. | 2020.12.04 | MNB középárfolyam:

A "nyitott" miskolci polgármester

2020-10-28 06:42:30

A Facebookon méltatlankodik Miskolc város legnagyobb szíve, Veres Pál. A vérig sértődött polgármester a keddi posztjában azt kifogásolta, hogy a nyitott Városházukban csak úgy, minden előzetes egyeztetés nélkül megjelent a média, hogy feltehetőleg kellemetlen kérdések sorát tegye fel. Miskolc legeslegnagyobb és legmosolygósabb szíve, lázas igyekezete ellenére nem tudta fogadni a PestiTévé stábját a mindenki előtt legszélesebbre tárt ajtók ellenére.

Valami nagy gond lehet ezekkel a sarokra nyitott ajtókkal, no meg Veres és a miskolci polgárok közti kommunikációval. Lehet, hogy a miskolci óriás szívnek szelektív hallása van, vagy a beépített szűrők miatt nem kapja meg azokat a leveleket, üzeneteket, e-maileket, amelyekben a benne bízó, bajba jutott polgárok írnak neki, olykor a Facebook oldalán?

"Hiába írna neki (Veres Pálnak), semmire nem válaszol – írta a Facebookon egy miskolci lakos a polgármester online fogadóórájának posztja alá. Ez a polgár a Miskolc Holdingnál folyó tömeges leépítésre próbálta a széles vigyorú polgármester figyelmét felhívni." (Korábbi írásunkat a linkre kattintva olvashatja el.)"

A napokban egy másik bajba jutott miskolci polgár az Északhírnökhöz fordult, hogy éppen ki akarják lakoltatni az önkormányzati lakásból, pedig Veres Pál írásban biztosította, hogy ez nem fog megtörténni. (Miskolc. Felhívtam  a MIK R T -t,ott egy hölgyemény eléggé flegmán,lekezelően beszélt velem…Írtam Veres Pál Polgármester úrnak, inkább újság hír leszek,mint hajléktalan…)

A polgármester sajtóval való kapcsolatának ecsetelésénél kimaradt a házi jelző. Veres mondandója így lenne helyes: Köztudott, mindig állok a házi sajtó rendelkezésére!

"❗Köztudott, mindig állok a sajtó rendelkezésére, minden kérdésükre válaszolok, minden interjúkérésre nyitott vagyok. A mai napon mindenféle előzetes időpont egyeztetés, bejelentkezés nélkül a Pesti TV stábja megjelent a Városházán. A hivatalban nem tudtam őket fogadni, hiszen egy nagyváros polgármestereként szigorú napirend szerint dolgozom, és a mai napom rendkívül zsúfolt - írta sértődötten Miskolc szíve."

Erre csak annyi a válaszunk, hogy tudnánk néhány megválaszolatlan levelet mutatni.

Veres Facebook posztja egyszerre elégtétel és tragédia. Elégtétel azért, mert bebizonyosodott, hogy a választási kampányban mantrázott lózungok csak lózungok maradtak. Parasztvakítás a "Nyitott Városháza", a széles  mosolyú, jóságos polgármester imidzse, a polgárközpontúság. 

Tragédia azért, mert emberek tízezreinek ígért "jobb életet" egy kalandor vörös társaság Veres Pál képe alatt. Aztán lehullt a lepel, és a beígért kánaán helyett, megszorításokat, áremeléseket, privatizációt, és egy élősködő, havonta tízmilliókat bezsebelő baloldali baráti kört kaptak a miskolciak a nyakukba. Meg persze egy sértődött polgármestert, akinek a nyilvánosság már nem fontos, amikor arról kellene számot adni, hogy egy év alatt mivé lett Miskolc. 

(Nyitókép forrása Veres Pál Facebook oldala.)