Simon napja van. | 2020.10.28 | MNB középárfolyam:

17,6 kg kábítószer fogás Budapesten

2020-10-18 07:16:13

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya a nyáron ismeretlen tettes ellen indított nyomozást jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntett elkövetése miatt. Az eljárás alapját az az információ képezte, hogy egy magyarországi elkövetői kör nagy mennyiségű kábítószert akar az országba becsempészni.

2020. október 16-án információ merült fel arra vonatkozóan, hogy egy francia rendszámú Renault típusú személygépkocsiba az egyik szomszédos országban drogot rejtettek, a jármű rendszámát leszerelték, majd egy lengyel honosságú trélerre helyezték, így lépte át az országhatárt. A trélert vezető férfi a Budapest, XIV. kerületi Egressy úton a Renaultot átadta H. Mihály 42 éves budapesti lakosnak, aki egy garázsba szándékozott beállni a járművel, amikor a rendőrök 22 óra 20 perckor intézkedés alá vonták.

A személygépkocsi átvizsgálása során a nyomozók rejtekhelyet és kábítószergyanús anyagot találtak, 40 csomagban összesen bruttó 17,58 kg kábítószergyanús növényi törmelék - a helyszínen elvégzett teszt alapján marihuána – került elő.

A H. Mihály lakásában tartott kutatás alkalmával 440,9 gramm kábítószergyanú növényi törmelék került elő.

A férfit kábítószer kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették. A rendőrök megállapították, hogy a tréler sofőrjének nem volt tudomása a kábítószer-szállítmányról.