Gedeon napja van. | 2024.03.28

Vádat emeltek egy gödöllői nő ellen, aki sorsára hagyta csecsemőjét

2020-09-30 12:13:00

Emberölés kísérlete miatt emeltek vádat egy gödöllői nő ellen, aki egy bokros közterületen megszülte gyermekét, majd az újszülöttetet a sorsára hagyta - közölte a Pest Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

    A közleményben azt írták, a nő 2018 őszén esett teherbe, de a szülésre, illetve a gyermeknevelésre semmilyen módon nem készült fel, és az állapotát igyekezett titkolni.
    A terhesség 32-33. hetében gödöllői otthonából sétálni indult és útközben érezte, hogy megindult a szülés. Ekkor egy két utca közötti, füves területre ment, ahol egy bokor takarásában megszülte a gyermeket, akit azután magára hagyott.
    Az ügyészség szerint csak a véletlennek köszönhető, hogy az újszülöttet rövid időn belül megtalálták, de testhőmérséklete így is már csupán 26 fok volt; ha nem találják meg, egy-két órán belül meghalt volna.
    Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség vádat emelt az anya ellen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt - áll a közleményben.