Simon napja van. | 2020.10.28 | MNB középárfolyam:

Varga Mihály: Magyarország elismerése egyedülálló az EU-ban

2020-09-26 09:03:48

Magyarország hitelminősítői elismerése egyedülálló az Európai Unióban (EU), hiszen az elmúlt fél évben egyetlen más tagállam adósbesorolásának kilátásait sem javították - mondta szombat reggel közzétett videoüzenetében a pénzügyminiszter.

    Közösségi oldalán Varga Mihály a Moody s bejelentésére reagált. A nemzetközi hitelminősítő változatlan besorolás mellett stabilról pozitívra javította Magyarország adósbesorolásának kilátásait.
    Az értékelést a pénzügyminiszter a magyar gazdaságpolitika megerősítésének nevezte. A Moody s - mint fogalmazott - úgy véli, hogy Magyarország az elmúlt évek teljesítményének köszönhetően ellenállóbb a kontinens más államainál, gazdaságának növekedése pedig folytatódhat a járvány végeztével.
    A kedvező megítélést más intézmények is fenntartják, az országot a Moody s mellett mindegyik nagy hitelminősítő befektetésre ajánlja - emelte ki Varga Mihály. Hozzátette: az elismerésre szükség is van, hiszen minden ide érkező beruházás fontos lépés a válság elleni küzdelemben.