Auguszta napja van. | 2024.03.29

Újabb alagutat fedeztek fel a határrendészek, ezúttal Csongrád-Csanád megyében

2020-09-20 20:58:44

Egy a határzár alatt átvezető alagutat fedeztek föl a rendőrök Mórahalom külterületén vasárnap - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

    Szabó Szilvia közölte, az ideiglenes határzárnál szolgálatot teljesítő rendőrök 26 önmagát afgán, illetve szír állampolgárnak valló férfit tartóztattak fel vasárnap délután Mórahalom külterületén.
    A járőrök ezt követően terepkutatást végeztek, és egy, mintegy 16 méter hosszú alagutat fedeztek fel, amely átvezet a határzár alatt szerb területre. Az elfogott határsértők az alagúton keresztül jutottak be Magyarország területére - tudatta a százados.
    Az eset - a szerb féllel együttműködve történő - kivizsgálása után a hatóságok az eredeti állapotnak megfelelően helyreállítják a helyszínt.
    A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap közölte, ismét alagutat találtak a megyéhez tartozó határszakaszon. A rendőrök terepkutatás során fedezték fel a szerb területről induló járatot, ami az ideiglenes biztonsági határzár alatt, Csikéria térségében húzódik. A rendőrök a járatot a betemetéséig őrzik.