Jusztina napja van. | 2020.09.26 | MNB középárfolyam:

Időjárás-jelentés

2020-08-14 17:02:12

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Kontinensünk északi részén ciklonok és frontjaik haladnak nyugatról kelet felé, emiatt arrafelé többnyire erősen felhős az ég, és főként a frontok mentén többfelé esik az eső, záporeső. Sekély ciklonális mező alakítja Nyugat- és Közép-Európa időjárását, hatására a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes a gomolyfelhő-képződés, és több helyen alakul ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is előfordul.
    Kevesebb a felhő, több a napsütés a balti államoktól Románián át egészen a Balkán-félszigetig, ahol gyenge magasnyomású zóna helyezkedik el. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását a fent említett ciklonális mező határozza meg, többfelé számíthatunk záporra, zivatarra.

    Várható időjárás szombat estig:
    -------------------------------
    Éjszaka felhős lesz az ég, és több helyen valószínű eső, zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. Szombaton is erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, csak rövid napos időszakok lehetnek. Többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 23 és 30 fok között alakul.