József napja van. | 2024.03.19

Az ausztrál szövetségi kormány további ezer katonát küld Victoria államba

2020-07-13 13:16:00

Az ausztrál szövetségi kormány további ezer katonát küld Victoria államba, segítendő a helyieket a koronavírus-járvány elleni küzdelemben - jelentette be hétfőn Greg Hunt egészségügyi miniszter.

    Tájékoztatása szerint a katonák az állam határain állomásoznak, hogy ellenőrizzék a polgárok közlekedését, illetve segédkeznek a vírusvizsgálatokban, valamint a karantén előírásainak betartatásában. Az államba korábban 350 katonát vezényeltek, ők a vesztegzár megszervezését segítették egyes intézményekben, illetve a fertőzöttek felügyeletét végezték.
    Feladataikat a helybeli hatóságokkal egyeztetve jelölik ki - tette hozzá Hunt az ABC tévéállomásnak adott nyilatkozatában.
    A járvány miatt július 7-én zárták le Victoria állam határát a szomszédos Új-Dél-Wales állammal. Ezenkívül Victoria állam kormányfője, Daniel Andrews, másfél hónapra vesztegzárat hirdetett az ország második legnagyobb városában, az ötmillió lakosú Melbourne-ben. A helybelieknek előírták, hogy éjféltől mindenkinek otthon kell maradnia, leszámítva, ha munkába, iskolába, bevásárolni vagy orvosi vizsgálatra megy, és nem hagyhatják el a város határait.
    Victoria állam egészségügyi hatóságai hétfőn 177 újabb fertőzöttről számoltak be. Bár ez a szám alacsonyabb a korábban naponta regisztrált eseteknél, a helyi egészségügy vezetője, Brett Sutton arra figyelmeztetett, hogy még nem tetőzött a járvány a régióban. Az államban eddig 3967 fertőzéses esetet vettek nyilvántartásba.
    Ausztráliában a fertőzöttek száma közelít a tízezerhez.