Andrea napja van. | 2024.04.18

Szitka Péter kazincbarcikai polgármesternek luxus Mercédesz kisbuszt bérelnek a barcikaiak pénzéből

2020-07-11 11:10:36

Kazincbarcika úszik a pénzben. Országosan az egyik legtöbb helyi adót bezsebelő település. A több milliárdos iparűzési adóbevétel mellett, a várost vezető baloldali önkormányzat kíméletlenül sarcolja a barcikai polgárokat. A törvényben foglalt összes helyiadót a maximumon vetik ki Kazincbarcikán. A választás után azonnal adót emelnek arra bazírozva, hogy úgyis elfelejtik a polgárok.

Ezekre az adóemelésekre nem lenne szükség, mert az irdatlan helyi adóbevétel fedezné a város normális működését. Azonban az értelmetlen gigaberuházások önrészeinek az előteremtése miatt van szükség a lakosság kíméletlen sarcolására. Kazincbarcika fejlődése csak látszólagos.

A Kolorcity szemvényvesztés, egy illuzó, amely a folyamatos elöregedést, az elnéptelenedést, és az épületeiben fogyó várost takarja.

A kazincbarcikai baloldali vezetés szociálisan érzéketlen a kiszolgáltatott emberekkel szemben.

- Egyébként sem jellemző rájuk, hogy a város lakóinak jólétére pazarolják saját pénzünket - minősítik elégedetlen városlakók Szitkáék tevékenységét. 

A város szegénynegyedeinek a letúrásával, a lecsúszott emberek kiszorításával, a környező hegyekben található hétvégi házakban létrejött egy második "Lyukóbánya".

Míg a baloldali többségű önkormányzat a barcikai polgárokat kíméletlenül adóztatja, addig saját magával nagyon is bőkezű, de ez egy másik írás témája lesz. A legszembetűnőbb, hogy Szitka Péter kazincbarcikai polgármesternek személyes használatra, a kazincbarcikaiak áldozatos munkájából származó adóforintokból bérelnek luxus Mercédesz kisbuszt, megközelítőleg havi 433.000 Ft-ért.

Gondoljanak bele, hogy a kilakoltatott szívbeteg idős hölgy önkormányzati lakásbérleti díjtartozása, a polgármester luxus járgányának kéthavi bérleti díját sem fedezte volna.

A fejlődő Kazincbarcikán tevékenykedő Kovács István végrehajtó országosan a 4. legtöbb bevételt realizálta. Írásunkat a címre kattintva elolvashatja.

- A kazincbarcikai Kovács István végrehajtó országosan a 4. legtöbb bevételt érte el