Ipoly napja van. | 2020.08.13 | MNB középárfolyam:

A Nagyerdei Stadionban tartja tanévzáróit a Debreceni Egyetem

2020-07-04 19:04:32

Szokatlan helyszínen, a Nagyerdei Stadionban tartja meg az idei tanévzárókat a Debreceni Egyetem (DE) - közölte az intézmény sajtóirodája szombaton az MTI-vel.

    Közleményük szerint a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben nem tudták megtartani a szokásos, kari diplomaosztókat a főépület díszudvarán, ezért döntöttek a szabadtéri rendezvény mellett. A hallgatók tömegesen regisztráltak - családtagokkal, barátokkal, ismerősökkel közösen - az eseményre.
    Az előzetes jelentkezések alapján kiderült, hogy a szabályok betartásával a Nagyerdei Stadionban sem elegendő egyetlen alkalom, ezért két időpontban, július 4-én és 11-én délután tartják a különleges tanévzárót - írták, megjegyezve, hogy az ünnepség megszokott elemei a stadionban sem maradnak el: az egyetemi és kari gerundiumok behozatala vezeti fel mindkét esetben a talárba öltözött rektori, kari vezetés bevonulását a fanfárok megszokott hangjára.
    Tájékoztattak arról is, a koronavírus elleni védekezés miatt a rendezvényen idén nincs lehetőség arra, hogy minden végzős személyesen vegye át az oklevelét. Most karonként két-két hallgató, egy magyar és egy angol nyelvű képzésen végzett diák járul majd az elnöki asztalhoz és veszi át a diplomát jelképesen a többiek nevében is. A járványügyi szigor enyhülésének köszönhetően viszont a maszk viselése nem kötelező a tanévzárókon, a hallgatók a küzdőtéren, a hozzátartozók a stadion lelátóin helyezkedhetnek el.
    A két szombati ünnepségen - amelyet élőben közvetítenek az egyetemi Facebook-oldalon és a Youtube-on -, 1200-1200 végzős hallgató vesz részt hozzátartozóival a debreceni Nagyerdei Stadionban.