Izabella napja van. | 2020.07.12 | MNB középárfolyam:

Megalakult az Országos Teqball Szövetség

2020-06-30 12:30:23

Megalakult az Országos Teqball Szövetség (OTESZ), amelynek közgyűlése id. Gattyán Györgyöt választotta meg első elnökéül.

    Az OTESZ keddi közleménye szerint az irányító szervezet részese lesz a sportág hazai, illetve nemzetközi fejlődésének egyaránt.
    A Phoenix Teqball Academy, az ország legnagyobb klubja, valamint otthona két világbajnoknak is - Bányik Csabának és Blázsovics Ádámnak - 12 professzionális egyesülettel együttműködve segítette a hivatalos nemzeti szövetség megalakítását. A közlemény kiemeli, hogy szervezet jól strukturált módon fog irányt mutatni a több mint száz regisztrált teqballjátékosnak Magyarországon, miközben központi szerepe lesz a verseny-, valamint a bajnoki-rendszer kialakításában is.
    "Mielőtt megalakult volna az Országos Teqball Szövetség, a Phoenix Teqball Academyvel fáradhatatlanul dolgoztunk további versenyképes teqballklubok alapításán Magyarországon. Ezeknek a kluboknak egészen mostanáig nem volt olyan összefogó vezérszervezetük, amelytől iránymutatást várhattak. Nagyon örülök, hogy a szintén újonnan megválasztott vezetőséggel együttműködve hozzájárulhatunk a sport hatékony és gyors fejlődéséhez hazánkban" - mondta id. Gattyán György, aki a Nemzetközi Teqball Szövetség társalapítójának és alelnökének, Gattyán Györgynek az édesapja.