Auguszta napja van. | 2024.03.29

"Stratégiaalkotási izébe" keveredtek Miskolc (tönkretevői) rendbeszedői! (Frissítve)

2020-06-27 00:03:51

Szánalmas kommunikációs vergődésbe kezdett Velünk a város"Hurrá!Miénk a város" szivárvány frakció az elmúlt hetekben, hogy elfedjék azokat a károkat, amit a miskolci polgároknak okoztak nyolc és fél hónap alatt. Nem kell szépíteni a valóságot, romokban és csődben Miskolc.

Az önkormányzati vagyon kiárusítása, gigantikus 10 milliárd forint hiány felhalmozása, dolgozók tucatjainak a kirúgása, bércsökkentések, cafetéria és egyéb juttatások megvonása, a helyi tömegközlekedés tönkretétele, fejlesztési források dilettáns elvesztése jellemzi a "Virágozzon Nagy-Miskolc" projektet.

Ez a virágzás izé is, csak nézőpont kérdése. Ami a miskolci polgároknak nem virágzik, az a baloldali haveri körnek minden nap egy új virágvasárnapot jelent. Dől a lé tanácsadó díjakból, a semmihez nem értek, de lelkes vagyok mondvacsinált állásokból, és egyéb okosságokból.

A méregdrága, importált gazdasági tanácsadók és stratégai tervezők hadának "tanácsai" segítették Vereséket a helyes döntések meghozatalában, azonban a várva várt virágzás a haverokon kívül, mindenki más számára elmaradt.

Veres Pál és szakértő csapata, olyan megszorításokkal sújtotta a miskolciakat, amelynek hallatán, Bokros Lajos mind a tíz ujját kéjesen megnyalná. 

Nagy sajnálatunkra a szokásos pénteki sajtótájékoztatásukon, Bartha elvtárs helyett, a legifjabb városi sziv(ást)et, Bazin Leventét küldték harcba, aki frakciójának inkompentenciáját a korábbi jegyző, Alakszai Zoltán stratégiaalkotási díjában látta.

Érthető, hogy szálka a szemükben a 2019 előtti sikeres városfejlesztési és irányítási rendszer. Folyamatosan fejlődött Miskolc, volt jövőkép, nem kellett gazdasági nehézségekre hivatkozva egyetlenegy városi alkalmazottat elküldeni. Nem volt kérdéses a cafetériára és egyéb dolgozói juttatások kifizetése, még a villamos és buszjáratok számát sem kellett csökkenteni. Ennek a programnak a kidolgozásában és megvalósításában vett részt Alakszai.

A korrektség jegyében vizsgáljuk meg a Veres Pálék most futó "Virágozzon Nagy-Miskolc" programját, amelyet Budapestről, Siófokról, Dunakesziről érkezett, havi sok millió  forintba kerülő, seregnyi gazdasági tanácsadó, stratégiai tervező szakértő tanácsokkal segít folyamatosan, aminek az eredményét, mintegy ezer család drasztikus bércsökkentés formájában közvetlenül, és 150 ezer miskolci polgár, pedig egyéb megszorítások formájában, közvetve érez a bőrén. (Azt már a vak is látja, hogy a miskolci gazdasági fellendülés még elég sokat várat magára, mivel éppen lejtőn száguld lefelé, az elképzelhetetlen mélységbe.)

Összefoglalva:

  • Alakszai Zoltán javaslataival, stratégiai elképzeléseivel fejlődött Miskolc.
  • A Velünk a város "Hurrá!Miénk a város" összeborulás a miskolci polgároknak, havonta sok millió adóforintjába kerülő baloldali "ingyenélő" tanácsadók hadával csődbe vitték Miskolcot.

Visszajöttek azok a boldog, megszorításokkal teli, gyurcsányi idők!

Korábbi cikkünket elolvashatja a címre kattintva:

- Bartha György igazgatói koordinátor elvtárs jobb szóvivő, mint Bazin Levente miskolci alpolgármesteri aspiráns

(Nyitókép Bazin Levente alpolgármesteri aspiráns. Fotó sajomente.hu)