Andrea napja van. | 2024.04.18

Deutsch: a kötelező kvóták kérdése továbbra is napirenden van Brüsszelben

2020-06-11 18:35:47

A kötelező át- és betelepítési kvóta kérdése továbbra is napirenden van Brüsszelben - mondta a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) delegációvezetője csütörtökön az MTI-hez eljuttatott felvételen.

    Deutsch Tamás hozzátette: ez egyet jelent azzal, hogy Brüsszel a magyar alkotmányos keretek megváltoztatásán munkálkodik.
    Kifejtette: alig indult útjára az újabb nemzeti konzultáció, Brüsszel máris megindította a támadást Magyarország ellen, most is a migrációval kapcsolatos kérdést kifogásolják. A képviselő megjegyezte, Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke próbálta letagadni, hogy ők meg akarnák támadni a magyar alkotmány bevándorlással kapcsolatos tiltó szabályait. "Csakhogy a valóság egészen mást mutat" - fogalmazott Deutsch Tamás, leszögezve: nem a nemzeti konzultáció kérdése, hanem a brüsszeli bizottság alelnökének állítása álhír.
    Kiemelte: a magyarok már több választáson és egy népszavazáson is egyértelműen kifejezték, hogy elutasítják a migránsok betelepítését Magyarországra. Ezért ezt a kormány az alaptörvényben is rögzítette.
    Deutsch Tamás ugyanakkor elmondta, hogy a kötelező át- és betelepítési kvóta intézményéről akarnak Brüsszelben uniós jogszabályt elfogadni, és ezzel arra akarják kényszeríteni Magyarországot, hogy változtassa meg a jövőbeli uniós jogszabállyal ellentétes magyar rendelkezéseket, beleértve az alaptörvényt is.
    Hozzátette: ehhez a törekvéshez asszisztál a Momentum liberális pártcsaládja, amely "gyakorlatilag a Soros-tervet" tette programja részévé. A Renew Europe terve bevándorlókontinenssé változtatná Európát - jegyezte meg a fideszes politikus. Azt mondta: a liberálisok nyilvánosan is elérhető tervéből kiderül, kötelező betelepítési kvótát akarnak, nagyobb befolyást adnának a Soros-szervezeteknek, állampolgárságot és választójogot akarnak adni a bevándorlóknak, fel akarják gyorsítani a migránsok betelepítését. "Tehát rövid idő alatt teljesen átalakítanák az európai életformát is" - hangsúlyozta.
    Deutsch Tamás kijelentette: a Fidesz és a KDNP képviselői Magyarországon és az Európai Parlamentben egyaránt megvédik a magyar emberek elsöprő többségének álláspontját. "Nem fogjuk engedni, hogy a magyar emberek feje fölött hozzanak döntést arról, kikkel éljünk együtt." Ezért is tartják a nemzeti konzultáció egyik legfontosabb kérdésének: a magyar emberek egyetértenek-e azzal, hogy a magyar kormány, akár a Brüsszellel való nyílt konfliktus árán is, tartson ki a bevándorlást elutasító alkotmányos szabályok mellett - fűzte hozzá a képvise