Gedeon napja van. | 2024.03.28

Bartha elvtárs! Hova lesz a Miprodukt Kft. 150 csökkent munkaképességű, minimálbért kereső dolgozóitól elvett havi 22 ezer forint?

2020-06-05 21:38:54

Az elmúlt hetekben kirobbant botránytól, Velünk a város Miénk a város egyes képviselőinek, a miskolciak verejtékes pénzéből elvett, pofátlanul magas milliós havi „tiszteletdíjától” hangos a város. A borsodi székhelyet hazug ígéretekkel megszálló MSZP-DK-Jobbik koalíció tagjai, éhes hiénaként vetették magukat a koncra. A nehéz helyzetbe került családok támogatása helyett, Budapestről, Siófokról, Dunakesziről, Miskolcra sereglő, ingyenélő kommunista „tanácsadóknak”, havonta 500.000 – 700.000 Ft „tiszteletdíjat” fizetnek a közösből.

A civilek álarca mögé bújó, Miskolcot 2010-re tönkretevő, a polgárokat hazug ígéretekkel becsapó kommunisták, a választás után azonnal kimutatták a foguk fehérjét. A városi cégek minden fontos helyéről vezetők, szakemberek tucatjait váltották le, emberek tömegeit bocsátották el, és ezer alkalmazottnak pedig jelentősen megvágták a bérét. Az MSZP-DK-Jobbik koalíció világjárvány idején családok sokaságától, embertelen módon vette el a megélhetést.

Korábbi írásunkban beszámoltunk olyan emberi tragédiákról, akik elszenvedői éppen az okozókra szavaztak. A városi cégeknél történt tömeges leépítés során, az utcára dobtak olyan apukát, akinek munkanélkülivé válása után néhány nappal szült a felesége. A mai napon újabb tragédia jutott tudomásunkra.

"Két egyetemista és egy középiskolás gyereket nevelő, jelentős lakáshitelt fizető édesapának egyik-napról a másikra mondtak fel, mert középvezetői állására szemet vetettek."

Miskolcot megszállva tartó Velünk a város Miénk a város frakció támogatásával, a legnagyobb aljasságot a Miprodukt Kft. csökkent munkaképességű dolgozói ellen követték el azzal, hogy megvonták tőlük a cafetériát, havonta 22.000 forintot. 15 főt visszavettek négy órás foglalkoztatásba, hogy kevesebb bért kelljen nekik fizetni, pedig a 4 órás foglalkoztatásra is annyi támogatást kapnak, mint a 6 órásra. Mindenki előtt világos, hogy az ott dolgozó embertársaink milyen nehezen találnak olyan munkahelyet, ahol tudnak dolgozni, és ezt a munkát alázatosan, szinte filléreket végzik. 

A csökkent munkaképességű, többnyire minimálbért kereső dolgozótól elvett havi 22 ezer forint aprópénz, a leépítéseket támogató, hat önkormányzati „állásból” havi egymilliót kereső Rokker Zsoltinak, vagy ugyancsak havi egymillió forint közpénzt magának tudó „igazgatói koordinátor” Bartha Györgynek. Milliós havi juttatásban, és költségtérítésben részesülő Veres Pál polgármester és sleepje is, "csak egy jobb ebéd egy-két haverral" szinten tudja a Miprodukt Kft. 150 fő csökkent munkaképességű dolgozójától elvett havi 22 ezer forintot értelmezni.

Mit jelent a 22 ezer forint annak, akitől ezt elvették? Egy kicsit jobb emberi életet. Talán a rezsi és egyéb kötelező költség kifizetése után, havonta ennyi maradt a következő fizetésig. Az is lehet, hogy pont ebből a pénzből fizette a villanyszámlát vagy a fűtést. De lehet, hogy ebből a 22 ezer forintból tudott néhány ezret adni gyerekének, unokájának. Ezt vette el az a jobbikkal szövetkezett posztkommunista banda, aki a választási kampányban "jobb életet" hazudott a miskolciaknak, és amikor hatalomra jutott, harácsoló zsoldosként vetette rá magát a közpénzre.

A Velünk a város Miénk a város körül kialakult botrányokról elterelő hadművelet részeként, pénteken Bartha György és Hegedűs Andrea sajtótájékoztatót tartott, melynek során a korábbi vezetést "fantasztikus vádakkal" leplezték le, amelyet állítólag éppen a Miprodukt Kft-nél követtek el. A Fidesz frakció közleményében hazugnak nevezte Bartha és Hegedűs állításait, és jogi úton vesznek elégtételt.

A sajtótájékoztatónak nevezett "leleplező bohózatot" Bartha elvtárs és Hegedűs elvtársnő a Városháza főbejárata elé hirdette meg, de végül a tetőteraszon tartották meg a házi sajtójuk részvételével, háttal a városnak. Hogy miért ilyen magasan? Mert a téren nem mertek a miskolciak szemébe nézni.

Kapcsolódó írásainkat a címre kattintva olvashat el:

- Az Isten rogyassza rájuk az eget! Ezerszer megbántam, hogy rájuk szavaztam! – Életkép a miskolci Búzatéri piacról

- Jakabnak mielőbb ki kell verni Veresből a havi egymillió forintos miskolci alpolgármesteri posztot

- Jakab Péter régi barátjának szerez állást Miskolcon – a Jobbik nagyobb részt követel a miskolci baloldali osztogatásból

- Hiába írna neki (Veres Pálnak), semmire nem válaszol! – rázós ügyekben hallgat Miskolc „szíve”

- A kommunisták már sokadjára csapták be a miskolciakat!

A helyi és import elvtársaknak extra jövedelem, a miskolciaknak leépítés, bércsökkentés, megszorítás jár!

(Címlapfotó Bartha György és Hegedűs Andrea. Forrása miskolc.hu)