Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kilencven új fát ültet a Főkert a Tabánban

2020-06-05 14:28:00

Kilencven új fát ültet a Főkert 35 veszélyes állapotú fa helyére a Tabánban civilekkel együttműködve - közölte a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.

    A közlemény szerint a Főkert átvizsgálta a budai közpark 1220 fáját, közülük 35-öt veszélyes állapotúnak ítélt. A fákat azért kell kivágni, mert csak így előzhető meg, hogy egy nagyobb viharban kidőljenek, és anyagi kárt vagy személyi sérülést okozzanak.
    A Tabánban az előző városvezetés kormányzati pénzből egy sportpark fejlesztését indította el, amelyet a Főkert végez. A társaság, a kerülettel és a helyi civilekkel folytatott párbeszédének köszönhetően, a korábbi terveknél több fát ültet, a burkolatból pedig kevesebb lesz - tudatták.
    Azt írták: a fákat várhatóan jövő hétfőn vágják ki a civilek megbízott megfigyelője jelenlétében, helyükre azonnal újakat ültetnek, a többi új fa helyét pedig civilekkel egyeztetve jelölik ki.
    A társaság szakemberei a civil Zöld Tabánért Facebook-csoporttal együttműködve hetente tartanak majd bejárást a tabáni sportpark és játszótér fejlesztésének ideje alatt, hogy közösen ellenőrizzék a kivitelezési munkákat - olvasható a közleményben.