Gedeon napja van. | 2024.03.28

Potápi: megerősödött a nemzet az elmúlt tíz évben

2020-06-04 11:40:00

Megerősödött a magyar nemzet a kormány elmúlt tíz évben hozott döntéseinek köszönhetően - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

    "Derűsen, bizakodva nézünk a jövőbe " - fogalmazott, hangsúlyozva, hogy a 21. század a magyar közösségek számára nyertes évszázad lesz.
    A magyarság helyzetéből a realitás talaján állva kell kihozni a lehető legtöbbet, az elmúlt tíz évben a nemzetpolitika is erre törekedett, és intézkedései által a magyar kormány megtette, amit tudott - fűzte hozzá a politikus.
    Kiemelte: a legfontosabb hogy az elcsatolt országrészekben élők is érezzék, hogy magyarok, és tudják, számíthatnak Magyarország és a magyar kormány támogatására.     Potápi Árpád János kitért a nemzetpolitikai államtitkárság által, a nemzeti összetartozás napja alkalmából meghirdetett "Milyen jó, hogy itt vagyunk" című videópályázat eredményeire. Mint mondta, a több mint hatszáz pályázat közül két erdélyi és egy szlovákiai kisfilmet díjaztak. Hozzátette: a pályázatra Ecuadortól Németországig érkeztek olyan videók, amelyekben 10 és 25 év közötti fiatalok, maximum öt percben beszélnek arról, mit jelent számukra a magyarság, a nemzeti összetartozás.