Emma napja van. | 2024.04.19

Jakabnak mielőbb ki kell verni Veresből a havi egymillió forintos miskolci alpolgármesteri posztot

2020-06-02 22:03:17

A mai nap szenzációs híre, Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere kilépett a Jobbikból. Közösen kiadtak egy nyálas nyilatkozatot, melyben Mirkóczi kifejti, hogy nem azért hagyja ott a pártot, mert süllyed a hajó, és egyébként is egyetért a Jobbik irányvonalával. Az előadott mese szerint Eger vezetőjeként nem akar pártpolitizálni! Míg Jakab Péterrel elregélték a fabulát, addig újabb helyi szervezetek szűntek meg. Az egykor szebb napokat látott nemzeti párt maradék roncsában kitört elégedetlenség miatt, veszélyben Jakab Péter elnöki tiszte.

Ezt maga a pártelnök is érzékeli, már csak abból is, hogy vészesen lecsökkent a játszótere. Értesülésünk szerint, Jakab Péter még meglévő alkupozícióját kihasználva, egy alpolgármesteri posztot akar megszerezni Miskolcon bizalmasának, Badány Lajosnak. Azt is rebesgetik, hogy a baloldali húsosfazéknak tekintett Miskolc Holding igazgatóságába is szeretnének bekerülni, ahol mostanában a nagy üzletek köttetnek.

Korábbi értesüléseink szerint, a Jobbik mellett, az MSZP is pályázik egy alpolgármesteri posztra, melyre Mokrai Mihályt jelölték a futottak még kategóriából. Mindenki előtt ismert, hogy Miskolc 2010 előtti katasztrófális állapotáért, Káli Sándor alpolgármestereként, Mokrai elvtárs is felelős. A Jobbik „tegnap” még elzárkózott Mokrai elvtárs alpolgármesteri jelölésének támogatásától. A kérdés az, hogy a mai nap eseményeinek hatására enged-e?

kommunistákat ismerve, bárkit, különösen az elvtársaikat, minden szívfájdalom nélkül hátbaszúrják, ha az érdekeik úgy kívánják. Úgy tudjuk, a miskolci MSZP a szivárványkoalíció egybetartása miatt, elengedi Mokrai kezét. Ha az MSZP mégis átviszi a Jobbikon Mokrai jelölését, ez azt jelenti, hogy Jakab már hazai pályán is politikai hulla.

Innentől válik érdekessé a történet. A miskolci jobbikosok sarokba tudják-e szorítani Veres Pált és szövetségeseit, vagy már annyira meggyengültek, hogy ott sem veszik komolyan őket? Jólértesült informátoraink úgy tudják, néhány jobbikos önkormányzati képviselőt megkörnyékeztek, és pártjuk elhagyására biztatták őket. Az idő és a levegő vészesen fogy a Jobbik körül, és az elkövetkező napok, hetek, sorsdöntőnek bizonyulnak Badány alpolgármesteri esélyeire nézve, melyet tovább gyengít Vers Pál jelölt iránti bizalmatlansága. Persze joggal kérdezik a miskolci adófizetők, mi a fenének kell három alpolgármester, havonta 3 millió forint fizetéssel, plusz feleannyi költségtérítéssel? A választási kampányban nem ezt a pazarló "működést" ígérték a koncon huzakodók.

(Címlapfotó: Jakab Péter, Mokrai Mihály, Badány Lajos. A képek forrása: Magyar Nemzet, miskolc.hu)

Kapcsolódó írásainkat a címre kattintva olvashatja el:

- Jakab Péter régi barátjának szerez állást Miskolcon – a Jobbik nagyobb részt követel a miskolci baloldali osztogatásból

- Hiába írna neki (Veres Pálnak), semmire nem válaszol! – rázós ügyekben hallgat Miskolc „szíve”

- A kommunisták már sokadjára csapták be a miskolciakat!

A helyi és import elvtársaknak extra jövedelem, a miskolciaknak leépítés, bércsökkentés, megszorítás jár!

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó