Andrea napja van. | 2024.04.18

A kormánypártok támogatják a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról tartandó nemzeti konzultációt

2020-05-29 13:25:00

A Fidesz és a KDNP támogatja a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről szóló újabb nemzeti konzultációt, és arra kérnek mindenkit, pártállástól függetlenül vegyen részt rajta - mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki online sajtótájékoztatóján.

    Azt a magyarok már megszokhatták, hogy a Fidesz-KDNP számára nagyon fontos az emberek véleménye, ezért a Magyarországot érintő legfontosabb kérdésekben mindig kikérik azt - közölte Hollik István.
    A kommunikációs igazgató felidézte, hogy így történt ez a migrációt, a családok védelmét, vagy a rezsicsökkentést illetően is.
    A koronavírus megjelenése az egész világban új helyzetet teremtett, így Európában és Magyarországon is - mutatott rá a kormánypárti politikus.
    Úgy fogalmazott: az ma már Magyarországon elmondható, hogy a vírus elleni védekezés első szakaszát sikerrel lezártuk, de a járvány és az általa okozott gazdasági válság elleni küzdelem java még előttünk van.
    Hollik István azt mondta: ez - a kilencedik nemzeti konzultáció - most arról szól, hogy a koronavírus okozta válsághelyzetből hogyan lábaljon ki Magyarország.
    Szavai szerint ez mindenkit, minden magyar embert érint, mindannyiunk közös jövőjéről szól.
    A kereszténydemokrata politikus jelezte: a Fidesz és a KDNP természetesen támogatja a kormányzat által indított nemzeti konzultációt. Arra kérnek minden magyar embert, hogy pártállástól függetlenül, vegyen részt abban, és mondja el a véleményét.
    A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: csak akkor győzhetjük le az előttünk álló nehézségeket, ha összefogunk, és ennek fontos eszköze a nemzeti konzultáció.