Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kutyáját uszította a rendőrökre egy ittas szabolcsi férfi

2020-05-26 11:45:00

Eljárás indult egy szabolcsi férfi ellen, aki ittasan bejelentést tett, majd a helyszínre érkező, jogszerűen intézkedő rendőrökre uszította a kutyáját múlt szombaton - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője kedden az MTI-t.

    Keresztes Imre közleményében azt írta: a szabolcsi férfi segítséget kért és azt állította, hogy egy szabolcsi község italboltja előtt többen bántalmazták, de nem működött együtt a kiérkező rendőrökkel, szidalmazta, fenyegette őket és rájuk uszította a kutyáját.
    Az állat megharapta a két körzeti megbízott egyikének a lábát és a karját, ezzel nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozva.
    A rendőrök végül gázspray-vel ártalmatlanították a kutyát, a jogszerű intézkedésnek továbbra is ellenálló férfit pedig megbilincselték és előállították.
    Az ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, és hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és két rendbeli becsületsértés vétségének gyanúja miatt hallgatta ki. A terhelt tagadta a bűncselekmény elkövetését és védőjével együtt panasszal élt a gyanúsítás, valamint az őrizet elrendelése ellen - áll a közleményben.