József napja van. | 2024.03.19

Megújul a tiszafüredi Kossuth Lajos Általános Iskola

2020-05-25 08:40:00

Csaknem félmilliárd forintból újul meg a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium Kossuth téri általános iskolája - közölte a település polgármestere az MTI-vel.

    Ujvári Imre (Fidesz-KDNP) elmondta: a beruházásra a fenntartó karcagi tankerületi központ nyert el több mint 400 millió forintot a Terület-és településfejlesztési operatív program pályázatán, és a kormány több mint 100 millió forinttal egészítette ki a felújítás költségeit.
    Hozzátette: a több mint kétezer négyzetméteres épületben már elkezdődött kivitelezés, amely a tervek szerint jövő tavasszal ér véget, a belső felújítási munkát igyekeznek úgy ütemezni, hogy az ne zavarja a szeptemberi tanévkezdést.
    A beruházás során a lapostetős rész hő- és vízszigetelést kap, a magastető pedig a héjazat cseréjével újul meg. Utóbbi esetében nagy figyelmet fordítanak az ott élő denevérkolóniára, követve a szakemberek útmutatását.
    Az iskola épületét akadálymentesítik, kicserélik a nyílászárókat, energetikai korszerűsítést végeznek, és egy természettudományi labor munkaállomásait is kiépítik - sorolta a polgármester, megjegyezve: a pályázati forrásból eszközbeszerzés is történt.