Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: a baloldal a járvány kezdete óta akadályozza a védekezést

2020-05-23 07:59:00

A Fidesz szerint a baloldal a koronavírus-járvány kezdete óta akadályozza a védekezést. A nagyobbik kormánypárt Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő nyilatkozatára reagált így pénteken közleményben.

    Azok a szocialisták beszélnek egészségügyről, meg a járvány elleni védekezésről, akik kormányzásuk alatt kivéreztették az egészségügyet, csődbe vitték a kórházakat és most is mindvégig akadályozták a védekezést; nem szavazták meg a koronavírus-törvényt és a gyors intézkedéseket lehetővé tevő különleges jogrendet - írt közleményében a Fidesz.
    Hozzátették: a baloldal a járvány kezdete óta a védekezés sikertelenségéért drukkol, csak a politikai támadásokkal, "dudálgatással van elfoglalva", meg azzal, hogy újra és újra hátba támadják Magyarországot Brüsszelben.
    Bangóné Borbély Ildikó pénteki online sajtótájékoztatóján többek között arról beszélt: a kormány legalább 700 milliárd forinttal fordítson többet egészségügyre és hozzon létre önálló egészségügyi minisztériumot, amelynek élén kompetens vezető áll.