Gedeon napja van. | 2024.03.28

Maruzsa: sikeres és eredményes a digitális oktatás

2020-05-21 09:56:49

Sikeresnek és eredményesnek értékelte a koronavírus-járvány miatt bevezetett digitális oktatást a köznevelési államtitkár csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

    Maruzsa Zoltán elmondta, éppen ezért maradnak a "jól bevált" munkarendnél, így a nyári szünetig hátralévő időben folytatódik a digitális oktatás.
    "Viszont azt a merev tiltást, ami március 14-el megszületett (...), feloldottuk június 2-től, azért, hogy ahol erre szükség van, ahol érdemes egy kiscsoportos vagy akár egyéni konzultációt, felzárkóztatást - a tanévzáráshoz szükséges találkozást - szervezni, ott ezt meg tudják tenni az intézmények" - emelte ki.
    Bízik benne, hogy a diákokat nem dolgozatírásra hívják majd be az intézmények - mondta -, hanem ezt valóban lehetőségként kezelik majd. A pedagógusok egyeztessenek a szülőkkel, és az intézményvezetők se önhatalmúlag rendeljék el az esetleges behívást - tette hozzá.
    Hangsúlyozta, a gyerekeknek nem kötelező a megjelenés az iskolában, de azoknak lehetőséget jelenthet a felzárkózásra, akik például valamilyen okból nem tudtak bekapcsolódni a digitális oktatásba.
    Maruzsa Zoltán beszélt arról is, hogy a tanévzárókat körültekintően kell megszervezni; akár évfolyamonként, csoportonként is átadhatják a bizonyítványokat, akár egy adott osztály behívásával.