Emma napja van. | 2024.04.19

Szakértő: szeptemberben már az emberek fele elmenne egy szakmai rendezvényre

2020-05-20 11:30:00

A felmérések szerint az emberek többsége szeptemberben már részt venne valamilyen szakmai rendezvényen - mondta a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének (Maresz) elnöke szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

    Ganczer Gábor közölte: a közvélemény-kutatások arra az eredményre jutottak, hogy a megkérdezettek 45-50 százaléka elmenne egy szakmai rendezvényre, például egy konferenciára, míg július-augusztusra ez az arány mindössze 20-25 százalék.
    Emlékeztetett, egyelőre a maximum 200 résztvevős esküvőket, temetéseket lehet megtartani, egyéb rendezvényeket azonban nem. Szerinte ugyanakkor hamarosan engedélyezhetik a tréningek, konferenciák megtartását is, hiszen az ilyen programokon könnyen alkalmazhatók például a távolságtartási szabályok.
    Kitért arra is, hogy az idei nemzetközi konferenciák többségét a szervezők lemondták, viszont úgy látják, a hazai rendezvényeket szeptemberben vagy októberben megtartják. Hozzátette: már Magyarországon is van példa az online konferenciákra.