Auguszta napja van. | 2024.03.29

Letartóztatták a Balástyán ismerőse halálát okozó román férfit

2020-05-18 16:45:00

Egy hónapra elrendelte a bíróság a letartoztatását annak a román férfinak, aki olyan súlyosan bántalmazta Balástyán csütörtökön egy ismerősét, hogy az áldozat másnap életét vesztette - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

    Juhászné Prágai Erika közölte, a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak a kényszerintézkedés elrendelését, részben azért, mert a gyanúsított tettét felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.
    A 47 éves férfi ellen halált okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.
    A gyanú szerint a román állampolgár csütörtök este 8 óra körül keveredett szóváltásba a sértettel Balástya külterületén, és több alkalommal, közepes - nagy erővel ököllel arcon ütötte a helybéli férfit. A gyanúsított ezt követően a földön fekvő sértettet hátra hagyva elment a helyszínről. A bántalmazás következtében a sértettnek agyi sérülései, többek között koponyaűri vérzése keletkezett. A súlyos, életveszélyes állapotban levő férfit másnap reggel találta meg egy helybeli lakos, aki az állapotát látva mentőt hívott. A kiérkező mentősök még egy órát át próbálták ellátni a férfit, aki ennek ellenére a helyszínen elhalálozott.
    A gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így a bíróság végzése nem vált véglegessé - tudatta a szóvivő.